[video] Cum sa renunti la comparatie pentru totdeauna

Author: Stefania Zoican This entry was posted in Ganduri and tagged , , , , , .

De cate ori nu ne comparam cu ceilalti? La munca, pe strada, in oras, chiar si in familie?

De unde vine aceasta tendinta pe care o facem aproape in mod inconstient si care nu ne face deloc bine?
Mai mult ca sigur vine din copilarie si s-a propagat in mintea noastra pana astazi. Eram comparati cu fratii nostri, cu surorile noastre, cu vecinii, cu colegii.

Foarte posibil, cei care faceau acest lucru o faceau din dorinta de a ne „face mai buni”, insa acest aspect ne-a facut rau, apoi, noi am continuat sa ne comparam cu ceilalti, ba chiar le facem celor apropiati acelasi lucru: ii comparam pe ei cu altii.

Pe langa faptul ca te face sa te simti inferior, aceasta comparatie iti scade stima de sine, iti deterioreaza relatiile cu cei din jurul tau (nimanui nu ii place sa fie comparat, nimanui nu ii place sa i se spuna ca nu este indeajuns de bun sau sa fie facut sa se simta inferior).

O data ce ai constientizat ca te compari, renunta sa mai faci acest lucru. Renunta sa te mai compari cu ceilalti, renunta sa ii compari pe altii.

Iata cea mai buna modalitate:

Tu in ce situatii te compari? Cum vei renunta sa faci acest lucru? Ce actiuni vei lua in viata ta? Scrie-mi in comentarii, mai jos. Mi-ar placea sa aflu.

Iar daca ti-a placut acest video, SHARE si cu prietenii tai. Multumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>