Scrisoare de dragoste catre cel mai important om din viata mea

Author: Stefania Zoican This entry was posted in Blog, Ganduri and tagged , , , , , , .

Te-ai gandit vreodata care este cel mai important om din viata ta? Ca eu pana acum ceva timp nu mi-am pus aceasta intrebare.

Am luat de-a gata lucrurile si am crescut cu ideea ca ceilalti oameni sunt cei mai importanti oameni din viata mea. Prietenii, vecinii, familia. Erau asa de importanti, incat parerea lor conta mai mult decat parerea mea. Mai mult decat atat, aveam nevoie de aprobarea lor. Cu ce sa ma imbrac, ce sa fac cu viata mea, cum sa ma exprim.

Ascultam cand mi se spunea sa fac ceva, fara macar sa ma intreb daca ceea ce mi se spunea sa fac este ceea ce vreau eu sa fac. Poate protestam la inceput, simtind ca nu este bine pentru mine, dar pana la urma tot faceam ce mi se spunea. Pentru ca, dupa parerea celorlalti, era “ce trebuia” sa fac. Iar eu executam dintr-un motiv anume: aveam nevoie de aprobarea lor, aveam nevoie de iubirea lor.

Simteam ca, daca nu ma conformez, nu voi mai fi iubita.

Oare cati oameni nu sunt asa?!

Si eu am fost asa. Pana cand la un moment dat am spus stop. Cateodata simteam ca ceea ce mi se cerea, ceea ce mi se impunea, nu este ceea ce vreau si eu.

Mi se spunea sa stau acasa,eu voiam sa ies in oras cu prietenii.
Mi se spunea sa fac ceva, eu voiam exact pe dos. Sau voiam altceva.
Exista un moment in viata, nu as putea spune cand anume se produce acest moment, dar este un moment magic. Este momentul in care incepi sa spui nu.

Nu la asta pentru ca nu este ceea ce imi doresc eu. Nu, nu vreau sa merg acolo. Si nici nu trebuie sa dai explicatii, pur si simplu asa simti. Nu. Nu. Nu. Si cata putere iti da acest nu. Cand este aliniat cu dorintele tale, cu ceea ce vrei si ceea ce nu vrei. Nu iti da puterea de a alege.

Si acel moment magic este momentul cand incepi sa te pui pe TINE pe primul loc.
Si este momentul in care incepi sa te vezi, in care incepi sa te iubesti. Pentru ca pana atunci nu te-ai iubit. Nu te-ai iubit daca i-ai ascultat pe altii si nu te-ai ascultat pe tine. Da, cand incepi sa spui nu pentru ca asa vrei tu, este momentul in care incepi sa te asculti. Esti atent/a la nevoile tale.

Sa fii fericit/a cand apare un astfel de moment magic in viata ta. Vezi ca o sa ai tendinta sa te simti prost, sa te invinuiesti. Este normal sa simti asa, daca tu pana atunci ai fost cel cuminte si ascultator.
Ce te-ai trezit asa rebel, sa faci numai ce vrei tu??

Da. Asa este corect. Sa faci ce vrei tu. A cui viata crezi ca o traiesti? Pe a ta sau pe a altora? Daca o traiesti pe altora, este in regula. Continua sa cauti aprobarea lor, continua sa fii cuminte, continua sa asculti.

Daca insa te decizi sa o traiesti pe a ta, va trebui sa incepi sa te pui pe primul loc, va trebui sa incepi sa te asculti, va trebui sa inveti sa te iubesti.

Mi-am scris pe o placuta te iubesc. Ca sa vad in fiecare zi. Eu stiu ca am inceput sa ma iubesc cu adevarat. Si ce fericire! Ce liniste, ce pace!

te iubesc
Acum ceva timp, un Life Coach imi spunea: “Stefania, daca ar fi sa iti dau un bici, ar fi numai urme pe spatele tau.” O sa tin minte toata viata asa ceva. Ca sa nu uit de unde am plecat. Si ce drum am strabatut! Am invatat multe. M-am regasit.

Astazi mi-as spune asa:

Stefania, te iubesc pentru tot ceea ce esti. Te iubesc pentru firea nebunatica care esti, te iubesc pentru linistea pe care o ai in tine, te iubesc pentru dorinta ta de a face o lume mai buna, te iubesc ca tu crezi in tine, pentru ca tu crezi in ceilalti, te iubesc pentru ca spui lucrurilor pe nume, te iubesc pentru ca esti directa, te iubesc cu toate starile tale, te iubesc cand esti fericita, senina, te iubesc cand esti suparata, te iubesc cand esti furioasa, te iubesc cand te porti ca un copil, te iubesc si cand te porti ca un om matur, te iubesc pentru curajul pe care il ai in viata asta, te iubesc pentru ca vrei sa ii ajuti pe ceilalti, sa vada lumina, sa ii inspiri, sa le intinzi o mana, te iubesc pentru curiozitatea ta, pentru creativitatea ta, te iubesc pentru ca esti reala, te iubesc pentru ca esti pura, te iubesc.
Te iubesc. Te iubesc. Te iubesc.

TU pentru ce te iubesti? Mi-ar placea sa impartasesti cu mine intr-un comentariu, aici, mai jos. Hai curaj, de undeva trebuie sa incepi cu iubirea asta de sine. 🙂

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>