In 2011, in timp ce lucram in cadrul unei companii multinationale, am aflat ca sediul central din Statele Unite sponsorizeaza actiunile de caritate. Mi s-a parut extraordinar acest lucru si la un moment dat, am simtit nevoia sa initiez si sa organizez o actiune de caritate.

Dupa putin timp de cercetari, am gasit o fundatie a unor soti si le-am aflat povestea extraordinara: cei doi lua copii de pe strazi sau pe care parintii ii abandonau, si ii cresteau in casa lor, pe o perioada nelimitata de timp.

Liviu si Mihaela Guias au infiintat fundatia Casa Lidia si au sediul in Domnesti. Locuiesc acolo, in aceeasi casa cu acesti copii de care v-am scris mai sus.

Impreuna cu cativa colegi din companie, am mers la ei intr-o frumoasa zi de sambata. Ne-au intampinat vreo 30 de copii cu entuziasm, dar si curiozitate. Erau obisnuiti ca oamenii sa mai vina pe la ei si de fiecare data era un prilej de bucurie.

Le-am dus pachete cu mancare, am organizat activitati distractive, ne-am jucat fotbal, am comandat pizza. Fotografiile de mai jos vorbesc de la sine.

Erau foarte fericiti ca am facut toate astea, am observat insa un lucru important: acesti copii, cel mai mult aveau nevoie de afectiune. Erau tot timpul la noi in brate, ne luau de gat, ne pupau, se jucau cu parul nostru.

Dupa aceasta zi, am avut un sentiment de parere de rau pentru acesti copii, nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata de ce exista aceste situatii in care copiii sunt abandonati de familie.

Am avut insa si un sentiment de recunostinta fata de familia Guias ca au grija de ei, de implinire si multumire sufleteasca ca am putut face si noi ceva pentru acesti copii frumosi.

Vreau sa le multumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat la organizarea acestei zile si fara de care nu m-as fi descurcat: Familia Guias in primul rand, Ana Maria Antoci care i-a pictat pe copii pe fata si fostilor mei colegi: Luiza Cojocaru, Brandusa Cojocarul, Flavia Zamfirescu, Ruxandra Frigea, Ramona Olteanu, Laura Dima, Codrut Ganea. Multumesc tare. Sunteti grozavi!

Daca vreti sa aflati mai multe despre Fundatia Casa Lidia, daca vreti si puteti sa ii ajutati,  gasiti mai multe detalii aici:

http://www.casa-de-copii-domnesti.org/

De asemenea eu sunt disponibila pentru mai multe informatii sau pentru o colaborare, in cazul in care doriti sa organizati o actiune caritabila pentru acesti copii. Imi puteti scrie fara ezitare la stefania@oameni-frumosi.ro Multumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>