[video] Bunicuta magica din Constanta despre secretul vietii lungi

Reading Time: 3 minutes

Pe bunicuta magica am cunoscut-o anul trecut n Constanta. Trebuia sa stau la un prieten cateva zile, iar el, din lipsa de spatiu, m-a dus la bunica lui sa ma gazduiasca.

Era seara cand am vazut-o, se uita la televizor. Cand m-a cunoscut, m-a salutat si am inceput sa vorbim despre politica. Interesant… pentru ora 11 noaptea.
Urmatoarea zi, mi-am petrecut dimineata in gradina ei frumoasa cu trandafiri, un smochin, un brad, verdeata si un balansoar.
M-a intrebat daca ma serveste cu cafea, ca ea bea in fiecare dimineata, iar eu i-am zis ca nu, ca beau ceai. M-am dus sa mi-l fac singura, nu as fi putut sa o las sa imi aduca ceaiul.

Din gradina ei, am gustat cele mai dulci smochine.
“Ia cate vrei. Sunt naturale, bio. Sa iti aduca mama si niste biscuiti?”

Smochinele dulci
Smochinele dulci

De ce ii zic “bunicuta magica”?

Pentru ca prin atitudinea pe care o are fata de oameni, fata de viata, parca vine din alta lume. Este relaxata, isi face singura treburile prin casa, curte. Locuieste singura, dar copiii vin foarte des in vizita, fiica locuind foarte aproape.

Vin sa o viziteze, dar si sa o ajute cu treburile mai grele, cum ar fi taiatul lemnelor pentru iarna, curatat gradina.

Intinde singura rufele pe sarma, desi are 1.50 m si trebuie sa se intinda ca sa ajunga la sarma de rufe; gateste, stropeste cu furtunul.

Este independenta si la cei 87 de ani ai sai, sanatoasa tun. O mai dor din cand in cand picioarele, dar este normal zice si ea, la varsta ei.

A fost contabila de meserie si i-a placut tare mult ceea ce facea.

Bunica

Are o pisica careia ii este tare drag de un soarece de jucarie din plus. Tine neaparat sa il aiba mreu in preajma si nu il scapa din ochi nicio o clipa. Da, de pisica zic. A salvat-o bunica cand era mica, cand era “urata si amarata”. Pisica si soarecele ei de plus sunt de multe ori subiectul conversatiilor interesante si amuzante.

Pisica bunicii
Pisica bunicii

M-am gandit ca avem ce invata de la bunica, si pe mine, cel putin, m-a inspirat prin aceasta atitudine pozitiva fata de viata.

Am intrebat-o care este secretul vietii lungi, dar am inceput sa vorbim si despre iubire. A fost directa si sincera si nu s-a ferit sa imi spuna clar ce gandeste.

Eu si bunica
Eu si bunica

 

Conversatia:

 [:]

Lasă un răspuns

Close Menu