Adela Spulber- am conștientizat că tot ce căutam în exterior, era de fapt în interiorul meu

Reading Time: 5 minutes[:ro]Într-o seara târzie de iarnă umblam pe străzile de la Armenească căutând Yoga Ahimsa studio.

Cum sunt zero barat la orientare, eram cu harta de la Google în mână mai aruncam un ochi acolo, mai întrebam pe cineva. Mă descurcam cumva.

Acolo aveam să întâlnesc un Om Frumos, pe Adela Spulber. Deși scopul întâlnirii era cu totul altul, după ce am schimbat câteva cuvinte, am început sa ii iau “interviu” Adelei, adică să  ii pun întrebări despre ea.

Credeți-ma ca fac în mod natural acest lucru. Înainte de a ne vedea nu aveam aceasta intenție. Pur și simplu sunt curioasă în privința oamenilor, mai ales dacă îmi sunt simpatici.

Când o întâlnești, Adela este o ființă caldă, primitoare, un pic reținută, iar la studio parcă te invită la ea acasă.


Studioul de yoga chiar este într-o casă , poate că și de aceea te simți așa.

Adela a avut împreună cu fostul soț o afacere de importuri. După câțiva ani a dat afacerea, a divorțat și a înființat un studio de yoga- Ahimsa Studio. Am fost curioasă ce înseamnă acest cuvânt. Iată:

Ahimsa este un cuvânt ce provine din sanscrita și se traduce prin non-violență sau compasiune față de tine însăți și față de ființele ce te înconjoară.

Ce înseamnă adoptarea acestui principiu de yoga în viata de zi cu zi?

Ahimsa se referă la anularea ostilității și antipatiei față  de orice ființă, dezvoltarea empatiei și compasiunii pentru ceilalți, cultivarea iubirii universale. (sursa: www.ahimsayoga.ro )

 


Ștefania: Cum de un om face astfel de schimbări drastice?

Adela: Eu sunt pasionată dintotdeauna de dezvoltarea personală, dar fiind destul de tânără confundam lucrurile și urmăream mai mult caracterul uman și comportamentul la ceilalți.

M-am căsătorit cu o persoană nepotrivită pentru mine cu gândul că îl voi schimba și îl voi face “potrivit” pentru mine. Cu el am avut o afacere de importuri și distribuție. De la 21 de ani am început împreună cu el acea afacere și dacă mai aveam certuri în cuplu se pare că în afacere am început cu un succes destul de mare pentru tineri antreprenori ce se plimbau cu metroul și aveau venituri de 200 lei pe săptămână.

Am avut un noroc mare și am prins boom-ul economic din 2008-2010. Ca în orice poveste a urmat eșecul afacerii, apoi al relației.

Ștefania: Cum s-a schimbat viata ta după divorț?

Adela: După divorț am rămas prieteni încercând să repunem pe picioare acel magazin de care ți-am povestit. Dar ideile mele nu se potriveau deloc cu ale lui și după câteva ședințe de terapie, meditații câte 2-3 ore pe zi și câteva ședințe de yoga pe săptămână mi-a venit ideea să vindem apartamentul care îl aveam împreună și în care am rămas eu.

Am luat eu partea de bani ce ii revenea lui și mi-a mai dat 1000 euro lunar timp de un an de zile, toate astea ca parte a afacerii și suportului meu adus în acel business.

După divorț am conștientizat foarte multe lucruri legate de mine și viața mea. Toate lucrurile pentru care am luptat sa fiu fericită: casa, familie, bani nu mă mulțumeau.

Obțineam ce îmi doream și în interiorul meu rămâneam cu acel gol pe care doream să îl umplu.

Ștefania: Ce s-a schimbat în interiorul tău și cum ai început să vezi lucrurile?

Adela: După divorț am început un proces de transformare complet. Am îndrăznit să privesc către mine, sa îmi observ măștile și umbrele, să le resping și să le accept în cele din urmă.

Pe acest drum am fost nevoită să mă “trezesc” și să conștientizez că tot ce căutăm în exterior, era de fapt în interiorul meu: iubirea, acceptarea și divinitatea.

Această “trezire spirituală” m-a făcut să înțeleg că facem cu toții parte dintr-un întreg, că suntem energie, vibrație și iubire.

Dacă vreau să fie bine în exterior, trebuie să fiu eu bine în interior și invers.

Meditația m-a ajutat să conștientizez foarte multe lucruri.

Sunt empatică dintotdeauna și am avut ceva în mine destul de puternic care să mă facă să doresc să ofer protecție și ajutor.

Într-un plin proces de autocunoaștere și transformare am decis să experimentez viața diferit față de tot ce am făcut pană acum. Și astfel am deschis studioul de yoga cu intenția clară de a aduce liniște, echilibru și pace în viața de zi cu zi a oamenilor.


Ștefania: Cum a fost pentru tine aceasta schimbare?

Adela: Nu a fost deloc simplă această schimbare, dar se pare ca timpul trece și noua mea călătorie se așează frumos în mintea și în ființa mea. Au fost zile în care am tremurat de frica de necunoscut, au fost zile când am plâns simțind rezistenta și greutatea schimbării.


Temerile sunt legate de supraviețuire financiară, de eșec, de greșeli. Pot spune că e complicat când faci schimbări fiind atât de conștient de tot traseul, dar treci și mai ușor peste hopuri pentru că  ai deja instrumentele necesare: Meditația, yoga, afirmațiile pozitive.

Ștefania: Ce iți dorești pentru tine și studio în viitorul apropiat?

Adela: În prezent sunt într-o perioadă în care lucrez pentru succesul acestui business și hobby: Ahimsa Yoga și mă bucur de această călătorie care este aleasă în mod conștient.

Business-ul anterior a venit ca și propunere din partea mamei mele. Eram tânăra și parcă m-am trezit dintr-o dată într-o afacere cu iubitul, apoi măritată pentru că așa “era firesc”.

Ce mai iubesc la acest business nou pentru mine? Oamenii cu care intru în contact de la profesorii de yoga până la colaboratorii pentru workshopuri și clienții ce vin la studio.

Au o energie specială pentru că și contextul de acolo este special, să zic așa. E totul îmbrăcat în energie pozitivă și intenții frumoase.

 

Pe Adela o puteți găsi la Ahimsa studio https://www.ahimsayoga.ro/.

! In luna ianuarie studioul te așteaptă cu o super oferta! Ai o ședință gratuită la una dintre clasele de yoga!

 

Dacă ți-a plăcut acest articol te rog să îl împărtășești și cu prietenii tăi. SHARE! Mulțumesc!

 [:]

Lasă un răspuns

Close Menu