Alexandra Burca – Cei 8 care mi-au redat inima

Reading Time: 3 minutes

Astazi vreau sa va prezint pe cineva: pe Alexandra. De meserie este regizor, dar mai inainte de toate este om. Am intalnit-o de 3 ori pana acum: o data cand m-am costumat in iepuras, apoi la un festival de muzica si a treia oara la ea acasa, ma dusesem cu treaba, dar am si mancat si am dormit la ea, asa de relaxata ma simteam in prezenta ei. Stiti acel sentiment cand intri intr-o casa si este asa de frumos si de liniste, incat te relaxezi imediat? Ei, asa m-am simtit eu cand am mers la Alex. De cand am intalnit-o prima data, radarul meu pentru oameni frumosi a facut bip, bip, bip.

 

De ce vreau sa v-o prezint? Ei, sa va spun. Pe la inceputul lunii februarie a gasit Alex 8 catelusi abandonati in parcul Cismigiu. Si i-a fost asa drag dar si mila de ei pentru ca era frig si ud afara, incat s-a hotarat sa le gaseasca cate un camin.
Am vorbit cu ea si i-am zis ca o admir pentru tot ce face. Si ea zice ca este doar un simplu om care iubeste animalele. Toti iubim animalele, dar cati dintre noi fac ce a facut ea?
De cand i-a gasit a trecut prin tot felul de situatii impreuna si cu siguranta prin tot felul de stari.
Am urmarit indeaproape povestea lor.

Le-a facut fotografii, filmulete, a luat si cativa acasa la ea provizoriu. 4 dintre catelusi si-au gasit mai repede stapani. Chiar si prin Germania, Olanda, Anglia.
I-a dus la vaccinat, la deparazitat, le-a facut certificate, pasapoarte ca sa ii trimita acolo. 230 de lire costa transportul pana in Anglia pentru un catel.
Multi oameni au sarit in ajutor: cu mancare, cu adaposturi, cu gazduire pentru catelusi, cu incurajari.
Pe 7 martie, dupa aproape o luna de zile de cand i-a gasit, Alex a anuntat ca povestea s-a incheiat cu un final fericit pentru toti catelusii. Ei, ce ziceti de asta?!

Din povestea asta eu am invatat ca exista oameni cu suflet, oameni saritori, este de ajuns sa dea unul startul si cei asemeni lui il vor urma, il vor sprijini, ii vor fi alaturi. Si mi-am mai dat seama cat de important este sa ne inconjuram de astfel de oameni frumosi, oameni asemeni noua, oameni care se uita in aceeasi directie ca si noi, oameni care isi doresc sa faca lucrurile cu sufletul, oameni care vor sa faca o diferenta, oameni care nu ar putea sa ramana indiferenti. Cand am intrebat-o de ce face asta Alexandra mi-a scris cateva cuvinte pe care vi le comunic si voua pentru ca sunt o sursa de inspiratie pentru noi toti: “Si mie mi-e greu uneori, azi cand i-am vazut de dimineata uzi, plouati, tremuranzi si chitaind de frig am stat cu ei si-am plans vreo jumatate de ora dupa care am plecat si am gasit solutia debarcaderului. Te consuma, dar nu poti nici sa fii indiferent. Pur si simplu : NU POTI!“ si mai adauga “Eu am castigat enorm de pe urma acestei experiente. Sufleteste ma refer. Mi-am facut prieteni noi, oameni cu suflet si caracter care erau prin preajma mea, dar nu stiam de ei. Cateii astia au realizat un lucru extraordinar. Mie mi-au dat incredere in oameni si in mine. Mi-au aratat ca nu suntem niste abrutizati, ci dimpotriva, exista multi oameni frumosi pe lumea asta, doar ca nu sunt promovati si nu stim de ei. Dar ei exista. Si ei fac diferenta. Eu efectiv am fost coplesita de dragoste din momentul in care am gasit cateii si pana in ziua de azi. Am fost mai mult decat recompensata pentru gestul meu.”

 

This Post Has One Comment

  1. Noi, toți cei ce o știm și iubim pe Alexandra, Alex a noastră, cam de aproape 17 ani, va multumim ca mai arătați lumii, un om atat de frumos.. Va scriu, odata pentru a va mulțumi, pentru portretul Alexului nostru si, mai ales, pentru a vă spune ca acest minunat om, copil frumos, și -a deşertat mereu, timp de17 ani, același sac plini de iubire, gratis si pentru toți.. De aici, si marile ei vânătăi sufletești.. Dar ea, este Alexandra noastra.. Iubita mereu, enorm, de noi toți.
    In numele celor care o știm si o iubim, alaturi de dumneavoastră, va multumim tare, tare mult!!!

Lasă un răspuns

Close Menu