Vama Veche-groapa de gunoi a petrecaretilor

Reading Time: 2 minutes

Sa nu ma intelegeti gresit. Ador Vama Veche. Dintre toate locurile frumoase din Romania, aici am venit cel mai des sa imi incarc “bateriile”. Locul este minunat, are o vibratie buna, insa ce ma deranjeaza cel mai tare este mizeria de aici.Prima data cand am ajuns am crezut ca va fi curatata, sau ca sunt numai 2-3 sticle la intamplare. Nimic mai fals. Sunt PESTE TOT. Plaja, satul, sunt pline de pet-uri, de ambalaje, de pahare si pungi de plastic, chistoace de la tigari si sunt lasate asa.

Chiar am urmarit: ultima oara, 4 zile cat am stat acolo, langa o canapea erau 3 sticle in prima zi, apoi, nu numai ca nu au fost curatate, dar s-au inmultit cu fiecare zi care trecea.

Bine, bine. Sa zicem ca nu au curatam cei care detin zona respectiva. Ingrijorator este de ce cel care merge in Vama, are aceasta lipsa de bun simt sa lase gunoiul in urma lui?!

Mintea mea nu poate sa priceapa. Te imbeti asa de tare incat nu mai vezi cosul de gunoi?

Sa nu mai vorbim, ca nici de departe in Vama Veche nu se recicleaza! Oricat de modernizata se arata a fi statiunea, nici vorba ca oamenii sa devina constienti de importanta reciclarii.


Lasand gunoi in urma ta, te cam doare undeva ca acel loc iti ofera neconditionat tot de ceea ce tu te bucuri: rasarit de soare la care stai sa te uiti mirat dupa o noapte de betie, plaja unde sa te intinzi in timpul zilei (sau/si noaptea, dupa plac), loc unde sa te intalnesti cu prietenii, per total,un loc in care tu evadezi.

Cum esti recunoscator ca primesti toate aceste lucruri?

Sau oamenii care merg acolo sunt atat de needucati, incat nu le pasa decat de propria placere? Parca refuz sa cred acest lucru. Sunt prea naiva?

Un lucru este cert: in Romania prea putin ne pasa ne mediul inconjurator!

Im aduc aminte cand am vizitat Suedia, mi-a ramas in minte un lucru: 200 E amenda daca aruncai chistocul de tigara pe jos. Daca am aplica aceste amenzi in Romania, statul s-ar imbogati. Cel putin de pe urma Vamei, cu siguranta. Pe fiecare centimetru patrat este cel putin un chiștoc!

Dragilor, daca apreciati cat de putin Vama, respecati-o! Respecati-i darurile, apreciati-le!

Nu astepta sa vina altul dupa tine sa stranga.Este responsabilitatea ta sa ai grija de gunoiul tau! Daca stam in nadejdea celorlalti, clar nu se intampla. Dovada sta gunoiul care este acolo zile intregi.

TU nu ai nicio scuza.

Lasă un răspuns

Close Menu