[video] Despre educatie in Romania- nevoie urgenta de creativitate si indrumare

Reading Time: 2 minutes

Mi s-a cerut acum ceva timp sa scriu un articol despre educatia din Romania. Acum cateva zile am fost la ai mei acasa si am gasit cateva diplome de cand am terminat cele doua facultati + master, plus alte nenumarate diplome de la alte cursuri, asa ca m-am simtit inspirata sa fac acest videoblog.

Consider ca educatia din Romania si copiii din scolile noastre au nevoie urgenta de creativitate, de ghidare, consiliere. De a aborda un copil ca fiind unic si a-l ajuta sa se descopere.

Foarte multi oameni, dupa ce termina scoala, nu au idee despre ce vor sa faca in viata, despre ce ii pasioneaza.

Parca suntem pregatiti sa devenim roboti, nu oameni cu visuri, cu pasiuni.

“Termini facultatea, iti iei un serviciu ca sa iti asiguri un trai, nu neaparat pentru ca iti place, te casatoresti, iti iei masina, casa, faci copii si mori.” Asa mi-a spun un om frumos caruia i-am luat interviu mai demult.

Consider ca fiecare om are o pasiune in interior si aceasta poate fi descoperita prin creativite, prin cautari interioare.

Dupa ce am terminat cele doua facultati si masterul , eram deja angajata, insa nu eram pasionata de ceea ce fac. A trebuit sa petrec ani multi cautand, insa nu am renuntat pentru ca stiam ca trebuie sa fiu si eu buna la ceva, stim ca vreau sa pun pasiune in ceea ce fac, nu sa muncesc doar ca sa fie si sa am constiinta impacata ca am facut un lucru bun.

Voiam sa ma simt implinita prin ceea ce fac, sa simt ca am un scop aici, pe Pamant.

Dupa ani de cautari (care ar fi fost scutiti daca in scoala as fi fost indrumata catre mine, catre interiorul meu), scriu, pictez, vorbesc in public, ajut oamenii sa se descopere, ii inspir, le dau speranta, putere, incredere in ei insisi. Si cel mai mult conteaza cum te simti cand faci toate acestea: bucurie, implinire, liniste.

 [:]

Lasă un răspuns

Close Menu