Da mai departe. Daruieste

Reading Time: 2 minutes

Zilele trecute eram la metrou, pe banda rulanta care cobora. La un moment dat, de pe cealalta banda care urca, un baiat imi intinde o cartela si imi spune ca este o cartela de o zi si mi-o da mie, el nu mai are nevoie. Desi ma astept la astfel de gesturi frumoase din partea oamenilor, ma surprind de fiecare data. Ma mir tare, ii zambesc, o primesc cu bucurie si ii multumesc. 

gradina botanica (134)Ma duceam acasa si imi dau seama ca eu nu o sa mai am nevoie de ea in acea zi, asa ca m-am gandit sa o dau altcuiva sa se bucure de ea. Vad un barbat care se indrepta spre casa de bilete, ma duc repede la el, cu zambetul pe buze, sa ii dau cartela. Sigur o sa ii para bine. Il bat pe umar la casa, el nimic. Isi cumpara cartela apoi se intoarce spre mine de parca i-as fi cerut bani si ma intreaba cu o privire urata care-i problema. Ma ratoiesc la el, ii zic vreo doua, ca nu imi place atitudinea lui si ca ar trebui sa asculte oamenii inainte sa isi dea el cu presupusul. Ma bosumflu si nici nu ii mai zic de cartela.

Si totusi, vreau sa o dau cuiva… Dupa nici un minut, intalnesc un baiat si ii spun cu jumatate de gura ca as vrea sa ii dau o cartela de metrou. Gratis. Sa o foloseasca in acea zi. Baiatului nu ii vine sa creada. Mai mai sa ma ia in brate de bucurie. O ia si incepe sa rada de-a binelea. Imi revin si ma bucur si eu o data cu el. 


Lectii invatate:

1. Nu toata lumea este dispusa sa primeasca, asa ca nu are rost sa te enervezi sau macar sa iti bati capul cu ei.

2. Intotdeauna vor fi oamenii care vor primi cu bucurie ce ai tu de dat.

3. Daca tu crezi in ceva care iti aduce bucurie in suflet si te entuziasmeaza, si mai ales foloseste si altora, da mai departe, orice ar fi.

4. Darurile primite se impart intotdeauna cu ceilalti. Cand simti ca este momentul potrivit si pentru tine.

5. Daruieste fara asteptari. Daruieste si atat.

This Post Has 2 Comments

 1. Foarte frrumos şi foarte adevărat!
  Dar cred că pot certifica cele prezentate, 100%!!
  Deşi am foarte mulţi cititori (peste 100.000) pentru cele peste 15 cărţi pe care le ofer în regim CC, sunt şi unii care sunt nemulţumiţi, care vor mai mult şi a căror unică contribuţie, e protestul.
  Eu cred că finalul articolului este ceea ce trebuie reţinut şi poate chiar citit repetat (spaced repetition learning! 🙂 )
  Astăzi chiar am publicat un articol referitor la comunicare, ponderaţie, echilibru în opinii.
  Felicitări pentru abordarea unei teme “spinoase”!

  1. Ai dreptate cand zici sa retinem finalul, insa eu iau in considerare si prima parte, fara aceasta nu as fi invatat aceste lectii.
   Si multumesc pentru cuvintele frumoase Serban!

Lasă un răspuns

Close Menu