Vizita la Asociatia “Ana si copiii”

Reading Time: 2 minutes

Sambata, 20 Decembrie 2014 am fost impreuna cu Oameni Frumosi la casa de copii “Ana si copiii” (anasicopiii.ro).

“Ana si copiii” este o asociatie care are in grija aproximativ 300 de copii proveniti din familii defavorizate. Acesti copii vin dimineata la asociatie, iau micul dejun, merg la scoala, se intorc de la scoala la asociatie unde iau pranzul, isi fac temele tot aici, impreuna cu alti copii, iau o gustare, dupa care pleaca acasa, acolo unde ii asteapta niste conditii in care nimeni nu isi doreste sa traiasca.

Asadar acesti copii au o familie, sau sunt in ingrijirea cuiva, dar sunt foarte saraci.

Asociatia ii ajuta asa cum poate, iar atunci cand am descoperit-o, am mers la ei, i-am vazut pe copii, am aflat mai multe si mi-am dorit sa fac ceva pentru acestia.

Organizasem in prealabil un eveniment pe pagina de facebook Oameni Frumosi, un eveniment in care mentionam lucrurile de care au nevoie familiile care sunt in grija si atentia asociatiei.

Presedinta asociatiei, Mihaela Voivozeanu, mi-a facut o lista cu dulapuri, paturi, perdele, lemne de foc, frigider, masina de spalat. Cu ajutorul oamenilor care sunt ne sunt fani pe facebook, dar si a prietenilor acestora, am reusit sa ducem cateva dintre lucrurile de care aveau nevoie aceste familii, pentru a duce un trai mai bun.

M-a surprins solidaritatea si implicarea oamenilor. Ma bucur sa vad ca nu suntem atenti numai la nevoile noastre, dar si la nevoile celor din jur si ca ii ajutam asa cum putem. 

Ca sa incheiem frumos acest proiect, impreuna cu o echipa de oameni faini, am mers la ei inainte de Craciun. Le-am dus mancare, dulciuri si am petrecut cateva ore jucandu-ne cu ei. Copiii tot copii sunt: plini de viata, jucausi, naivi, mandri de parintii lor, indiferent de meseria pe care o practicau.

Multumiri speciale catre Andreea Mihai, care a fost mama eroina si organizatoarea eroina pentru vizita din 20 Decembrie. You rock, girl! 😉

Lasă un răspuns

Close Menu