Ziua in care am dat imbratisari gratuite

Reading Time: 3 minutes[:ro]

Aceasta este o poveste adevarata pe care nu am mai spus-o. Pana acum.

S-a intamplat intr-o zi in care am decis sa merg la un eveniment de imbratisari gratuite. Si nu in orice zi. Era de Sfantul Valentin a anului trecut, in 2014. O zi in care se presupune ca ar trebui sa primesti si sa daruiesti iubire.

Asa cum vad eu iubirea, cu totii ar trebui sa fim indragostiti, cu totii ar trebui sa primim iubire. Cu totii ar trebui sa daruim iubire. Cu totii ar trebui sa simtim iubirea. Nu doar din partea unei singure persoane, dar a mai multor oameni.

Asadar am decis sa merg la acest eveniment de imbratisari gratuite. Era organizat de un tip care organizeaza astfel de evenimente de imbratisari gratuite in toate tarile in care merge. Eram foarte entuziasmata. Ador imbratisarile si ma simt foarte iubita si implinita atunci cand primesc o imbratisare adevarata. Si cand zic “adevarata” ma refer la o imbratisare in care ma simt in siguranta, in care simt ca este bine si cald. Ca intr-un cuib.

Eram patru in total care participam la eveniment. Eu, MJ- un american- cel care organiza evenimentul, Abhishek- un tip din India mutat in SUA si care calatorea prin lumea cu serviciul, Moha, din Emiratele Arabe, venit in Bucuresti la studii.

12112363_10206867375541540_2329951946739500915_n

La inceput eram cu totii entuziasmati si bucurosi. Voiam sa dam imbratisari tuturor. Unii oameni nu stiau de ce ne ducem la ei cu bratele deschise, unii oameni se dadeau inapoi la inceput, dar apoi se induplecau sa ne lase sa ii imbratisam si apoi chiar se lasau moale in bratele noastre, semn ca la facea placere. Unii oameni spuneau nu. Si am invatat sa le acceptam decizia. Nu poti sa iubesti pe cineva cu forta. Si ghici ce, nu este pierderea ta.

Majoritatea oamenilor erau deschisi si chiar spuneau: “Oh, chiar aveam nevoie de acest lucru.”

A fost insa o imbratisare anume care m-a impresionat cel mai tare. Daca la inceput dadeam imbratisari pe la Unirii, dupa un timp ne-am decis sa mergem la Universitate. Moha, care este in dreapta mea in poza, a zis ca el vrea sa dea imbratisari mai mult femeilor mai in varsta, pentru ca ele au nevoie mai mult.

2

In timp ce eram la Universitate, dand imbratisari trecatorilor, dupa un timp il vad pe Moha dand o imbratisare unei femei mai in varsta, la vreo 60-70 de ani. Era saracacios imbracata, cu un palton lung, cam murdar si cu o sacosa mare de rafie dupa ea.

Priveam scena ca la teatru. Eu eram observatorul si puteam vedea ce se petrece.

Moha nu vorbeste romaneste, asa ca se dusese direct la ea sa o imbratiseze, fara sa ii zica nimic. I-am vazut expresia fetei cand Moha a luat-o in brate. Era in mod evident surprinsa. Nu intelegea ce se petrece. Ramasese nemiscata in imbratisarea lui. In mod evident nu se astepta la acest lucru. Dupa ce s-a mai dezmeticit si si-a dat seama ca cineva o imbratiseaza, a inceput sa planga.

M-am dus la ei si am intrebat ce se intampla. Mi-a spus in romana, cu lacrimi in ochi: “Multumesc foarte mult pentru imbratisare. Nu m-a mai imbratisat cineva de 15 ani de zile.” Arata de parca i-am fi dat o comoara, asa de recunoscatoarea era privirea ei. Ce trist sa nu fii imbratisat de atata timp. Si cata nevoie avem de imbratisari!

Auzind acest lucru din partea ei, mi-au dat lacrimile si am luat-o si eu in brate. Au venit apoi si ceilalti si am facut o imbratisare mare in grup. Eram toti patru peste femeia aceea care avea nevoie atat de mult de iubire.

Dupa cateva ore de dat imbratisari, am incheiat evenimentul. In doar cateva ore am putut sa vad si sa simt oameni diferiti. Deschisi, distant, reci, afectivi, iubitori, sensibili. Si i-am acceptat pe toti asa cum erau.

Noi patru, aveam un lucru in comun dupa ce am fost aproape de atat de multi oameni si dupa am simtit ce bine este sa fii in “cuib”: ne simteam FERICITI.

Sfarsitul povestei mele adevarate. 

3

This Post Has One Comment

  1. Thank you so much for the beautiful words and I think that the best thing that you can give for free is love and making others smile and happy at least with a word or a smile, free hugs is not just an event, it is a connectin between people.

Lasă un răspuns

Close Menu