De ce am aruncat televizorul si de ar trebui sa il arunci si tu

Reading Time: 3 minutes

De cativa ani am renuntat la televizor si a fost una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am facut.

Dupa o perioada lunga de pauza, uitandu-ma inapoi, am putut sa observ cat de rau face de fapt televizorul. Ca atunci cand ai o relatie nasoala si nu iti dai seama ca a fost nasoala decat dupa multi ani de la despartire. Cand esti in relatia in sine nu iti dai seama cat de rau iti face.
Televizorul in primul rand te « ajuta » sa pierzi mult timp din viata, sa te pierzi pe tine. In loc sa te concentrezi pe ce ai tu de facut in lumea aceasta , scopul pentru care ai venit pe acest Pamant, misiunea ta, te distragi cu televizorul.

Televizorul este de fapt o distragere de la realitate. Pentru ca te acapareaza intr-o lume virtuala, o lume care aproape nu exista (daca te gandesti la multitudinea de filme, emisiuni tv, show-uri) in realitatea ta.

Te acapareaza intr-o lume a lor, cand tu de fapt ai treaba in lumea TA.

Cu prietenii tai, cu familia ta, cu emotiile tale, cu munca ta. Aici este treaba ta, nu acolo.

In plus, uitandu-te la TV asimilezi informatiile pe care ti le dau ei, in mod repetat si incepi sa le crezi adevarate.

De curand ma uitam la televizor si am ramas uimita de multitudinea de reclame la medicamente. Parca ar fi o solutie pentru sanatate. Oare asa sa fie ? Este un medicament, o chimicala, buna pentru sanatatea ta? Sau lucrul cu emotiile, o alimentatie corecta, miscarea sunt de fapt solutia pentru  sanatatea ta ? Sa previi si nu sa tratezi. O educatie mai buna si nu o medicatie mai multa.

Pana si la vesnicul cârcel ofereau un medicament !

Apoi, reclamele mincinoase : de exemplu la dulciuri, la bauturile carbogazoase. De cand sunt acestea bune, sanatoase pentru corpul uman ? De cand este sanatos sa bagi atata zahar in tine ? Dar la televizor le face sa para ca ingerându-le, vei fi cel mai fericit om. In reclame se vinde fericire, buna dispozitie, stare de bine si nu produsul in sine.

Un alt exemplu : starea de acum, cu Covidul. Ne arata numai tragedii si ai impresia ca oamenii mor pe jos, pe strada, dar daca te uiti la niste statistici vezi ca rata de mortalitate de este de 6%, mult sub tuberculoza, cancer, diabet, boli de inima, malarie.

Nu vezi protestele facute de lume pe toata Planeta impotriva masurilor abuzive luate de guverne.

Ii vezi cum fac reclama la vaccinuri, dar nu vezi dand informatii despre vaccinuri : ce contin, de cine sunt facute, cati bani se fac din vaccinuri, ce efecte adverse au, etc.

Unde este transparenta ?

Asa ca ai tendinta sa crezi, fara sa te informezi, ca vaccinurile sunt bune, pentru ca mass media iti repeta continuu aceste informatii.

Apoi, stirile: numai scandal, bârfe, vesti proaste,. Cum te simti dupa ce te uiti la ele? Acesta este cel mai important. Personal, dupa ce ma uitam la stiri ma intristam.  Aveam impresia ca nimic bun nu se intampla pe aceasta lume. Ca totul se dărâma. De ce le vedem? Simplu: bârfa, propaganda vând.

Prea putine emisiuni, documentare te educa, te informeaza cu adevarat.

Majoritatea televiziunilor se sustin din reclame. Cine da mai mult, ala prinde reclama la televizor.

Judecand dupa aceste informatii, tragem concluzia ca mass media nu este decat o forta manipulatoare, in niciun caz nu este aici sa ne informeze sau sa lucreze in interesul omului, ci mai degraba a celor care dau bani mai multi.

Cine detine mass media ? Ce interes au ? Din ce traiesc ? Ti-ai pus aceste intrebari daca ai ales « sa te educi » cu ea, sa iti educi copiii, familia ?

Lasă un răspuns

Close Menu